środa, 14 maja 2014

Szparagi w sosie czosnkowym


-  50 dag zielonych szparagów
-  2 ząbki czosnku
-  2 łyżki oleju
-  2 łyżki wody
-   pół łyżeczki mielonego imbiru
-  łyżka bułki tartej lub ziaren sezamu


Szparagi umyć i  ewentualnie obrać ( odmiany zielone nie wymagają obierania), pokroić na kawałki.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, posypać imbirem, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek.  Całość podsmażyć krótko, dodać wodę i dusić ok.2 minut.
Wyłożyć na talerz, można posypać prażoną bułką tartą lub prażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu.



1 komentarz:

petitchef.pl pisze...

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl