- nieduży seler naciowy
- 4 mięsiste pomidory
- cebula
- ziemniak
- biała część niedużego pora
- 2 łyżki oliwy
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- sól, pieprz, curry
- koperek
Łodygi selera wypłukać, usunąć łykowate włókna, łodygi pokroić w cienkie plastry.
Pora i cebulę pokroić. Oliwę podgrzać, dodać seler, por i cebulę i dusić 10 minut mieszając od czasu do czasu. Potem dodać sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dodać curry, dusić kilka chwil.
Warzywa dodać do wrzącego bulionu i gotować do miękkości warzyw.
Zmiksować zupę, przyprawić do smaku, posypać koperkiem.
- 4 mięsiste pomidory
- cebula
- ziemniak
- biała część niedużego pora
- 2 łyżki oliwy
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- sól, pieprz, curry
- koperek
Łodygi selera wypłukać, usunąć łykowate włókna, łodygi pokroić w cienkie plastry.
Pora i cebulę pokroić. Oliwę podgrzać, dodać seler, por i cebulę i dusić 10 minut mieszając od czasu do czasu. Potem dodać sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dodać curry, dusić kilka chwil.
Warzywa dodać do wrzącego bulionu i gotować do miękkości warzyw.
Zmiksować zupę, przyprawić do smaku, posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz