środa, 6 sierpnia 2014

Sałatka z młodego bobu.

-  2 szklanki młodego bobu
-  pęczek rzodkiewek
- kilka liści sałaty
-  pęczek kopru lub natki pietruszki
- kawałek papryczki chili
sos:
    -  2 łyżki oliwy z oliwek
    -  łyżka octu jabłkowego
    -  ząbek czosnku
                                                           -  sól, pieprz

Bób wrzuć  do wrzącej, lekko osolonej wody, gotuj 4 minuty. Po tym czasie wyjmij, odcedź, przelej zimną wodą i wyjmij bób z łupinek.
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry, chili pokrój na krążki, umytą sałatę porwij na części, koperek lub natkę drobno posiekaj.
Przygotuj sos z oliwy, octu i drobno posiekanego czosnku, przypraw solą i pieprzem.
Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem.


Brak komentarzy: