- mały arbuz
- 3 twarde owoce kiwi
- po 20 dag ciemnych i jasnych winogron
- 5 moreli
- 20 dag borówek amerykańskich
- 20 dag malin
- 20 dag truskawek lub jeżyn
- limonka
- liście świeżej mięty
- 3 łyżki cukru pudru
Arbuza przekrój na połowę, usuń miąższ zostawiając ok. 1.5 cm przy skórce. Z miąższu usuń pestki a następnie pokrój go w kostkę lub za pomocą łyżki do lodów wykrój kulki.
Łupinę arbuza powycinaj tworząc ozdobny wzorek przy brzegu i włóż do lodówki.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach, a następnie wyciśnij z niej sok. Dodaj cukier puder i startą skórkę i mieszaj aż się cukier rozpuści.
Owoce umyj pod bieżącą wodą.
Kiwi obierz cienko i pokrój w grubsze pół plastry.
Winogrona pokrój na połówki.
Morele pokrój na połówki, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.
Truskawki przekrój na pół.
Przygotowane owoce włóż do dużej miski , dodaj borówki i maliny. polej sokiem z limonki i delikatnie wymieszaj.
Łupinę arbuza wyjmij, wylej sok, jeśli się w niej zebrał.
Bardzo delikatnie włóż owoce, posyp listkami mięty.
- 3 twarde owoce kiwi
- po 20 dag ciemnych i jasnych winogron
- 5 moreli
- 20 dag borówek amerykańskich
- 20 dag malin
- 20 dag truskawek lub jeżyn
- limonka
- liście świeżej mięty
- 3 łyżki cukru pudru
Arbuza przekrój na połowę, usuń miąższ zostawiając ok. 1.5 cm przy skórce. Z miąższu usuń pestki a następnie pokrój go w kostkę lub za pomocą łyżki do lodów wykrój kulki.
Łupinę arbuza powycinaj tworząc ozdobny wzorek przy brzegu i włóż do lodówki.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach, a następnie wyciśnij z niej sok. Dodaj cukier puder i startą skórkę i mieszaj aż się cukier rozpuści.
Owoce umyj pod bieżącą wodą.
Kiwi obierz cienko i pokrój w grubsze pół plastry.
Winogrona pokrój na połówki.
Morele pokrój na połówki, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.
Truskawki przekrój na pół.
Przygotowane owoce włóż do dużej miski , dodaj borówki i maliny. polej sokiem z limonki i delikatnie wymieszaj.
Łupinę arbuza wyjmij, wylej sok, jeśli się w niej zebrał.
Bardzo delikatnie włóż owoce, posyp listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz