składniki na 4 porcje:
- 6 sporych ziemniaków
- mały kawałek dyni (5x5cm)
- cebula
- 2 łyżki płatków owsianych, drobnych
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
-olej do smażenia
Ziemniaki i dynię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jeżeli jest dużo soku odlej. Dodaj drobno pokrojoną cebulę (można ją też zetrzeć na tarce), płatki, mąkę. Przypraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż cztery duże placki ( na całą patelnię). Zrumienione z obu stron przechowuj w cieple.
FARSZ:
- 6 kotlety sojowe
- 30dag pieczarek
- pół średniej cukini
- kawałeczek dyni
- papryka czerwona
- biała część pora
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- bulion
Kotlety ugotuj ok.5 min. w przyprawionym bulionie. Podsmaż lekko na patelni dołącz pokrojony w plastry lub pół plastry warzywa, duś kilka minut do miękkości warzyw, dodaj łyżkę mąki i koncentrat pomidorowy.
Uduszone warzywa lekko rozrzedź bulionem.
Farsz nakładaj na placki, zwijaj w rulon jak naleśniki. Pozostałym sosem polej placki po wierzchu.
Podawaj na ciepło z porcją surówki.
- 6 sporych ziemniaków
- mały kawałek dyni (5x5cm)
- cebula
- 2 łyżki płatków owsianych, drobnych
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
-olej do smażenia
Ziemniaki i dynię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jeżeli jest dużo soku odlej. Dodaj drobno pokrojoną cebulę (można ją też zetrzeć na tarce), płatki, mąkę. Przypraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż cztery duże placki ( na całą patelnię). Zrumienione z obu stron przechowuj w cieple.
FARSZ:
- 6 kotlety sojowe
- 30dag pieczarek
- pół średniej cukini
- kawałeczek dyni
- papryka czerwona
- biała część pora
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- bulion
Kotlety ugotuj ok.5 min. w przyprawionym bulionie. Podsmaż lekko na patelni dołącz pokrojony w plastry lub pół plastry warzywa, duś kilka minut do miękkości warzyw, dodaj łyżkę mąki i koncentrat pomidorowy.
Uduszone warzywa lekko rozrzedź bulionem.
Farsz nakładaj na placki, zwijaj w rulon jak naleśniki. Pozostałym sosem polej placki po wierzchu.
Podawaj na ciepło z porcją surówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz