wtorek, 30 grudnia 2014

Kolorowy budyń.

- 2 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki cukru
- budyń waniliowy
( lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej i cukier waniliowy)
oraz :
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki cukru
- budyń czekoladowy ( lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao)
Ugotować oddzielnie  dwa budynie w/g przepisu, nakładać do salaterki lub na talerzyk 2 łyżki budyniu jasnego i 2 łyżki czekoladowego i znów biały i tak do momentu skończenia się budyniów :)
Udekorować tabliczką czekolady lud bakaliami.



A może wolicie tak?





2 komentarze:

Ania_S pisze...

Każda wersja wygląda pysznie ;) Ja najczęściej robię budyń na mleku sojowym i taki najbardziej lubię. I koniecznie waniliowy ;)

Alutka pisze...

Budyń w każdej postaci prezentuje się wspaniale a już szczególnie podany tak jak na Twoich zdjęciach :)