niedziela, 1 lutego 2015

Łazankowe piramidki.

- ok. 25 dag makaronu łazanki
- 25 dag pieczarek
- 30 dag kapusty kiszonej
- cebulka
-  nieduża marchewka
- sól, pieprz,majeranek lub kminek
- olej do smażenia
Makaron ugotować al dente, dodając do wody sól i  łyżkę oleju,wówczas się nie posklejają .
Kapustę wypłukać, odcisnąć..
Odciśniętą kapustę pokroić(długość  ok.2cm),zalać wodą i ugotować,dodając startą na tarce z grubymi oczkami marchewkę .
Na oleju zeszklij cebulkę,dodaj  pokrojone pieczarki, podsmaż.
Ugotowaną , odciśniętą kapustę połącz z podsmażonymi pieczarkami dopraw solą,pieprzem i majerankiem lub kminkiem.
W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami makaron i kapustę,  zapiecz krótko.
Smakuje równie dobrze w wersji kapusta wymieszana z łazankami.











1 komentarz:

Ania S pisze...

Bardzo podoba mi się połączenie składników, a całe danie wizualnie wygląda ciekawie :) Musiało smakować cudownie :)