- marchew
- pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- cebulka
- łyżka oliwy
- 1/4małej główki białej kapusty
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
- ząbek czosnku
- pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- cebulka
- łyżka oliwy
- 1/4małej główki białej kapusty
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
- ząbek czosnku
Świeżą kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy. W tym czasie gotujemy wywar z warzyw, dodajemy przyprawy i drobno pokrojoną cebulkę zeszkloną na łyżce oleju. Po ok.10 min. gotowania wrzucamy poszatkowaną kapustę , gotujemy do miękkości warzyw.Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i roztarty czosnek.
Zupę możemy zagęścić łyżką ciemnej zasmażki. Przyprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz