- kilka pieczarek
- kawałek pora
- kawałek papryki
- łodyżki brokuła
- 2 łyżki kukurydzy
- ulubione przyprawy
- łyżka oleju
Czasami zastanawiamy się jak wykorzystać brokuły w całości.
Różyczki są chętnie wykorzystywane, ale warto pomyśleć o łodyżkach.
Brokuł krótko gotujemy ok.4 minuty w osolonej wodzie.
Warzywa kroimy na plastry lub paski, dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, przyprawiamy do smaku.
Można posypać ziarnami słonecznika lub podać z kotletem.
I tu zaczyna się nowy etap w moich zdjęciach.
Na urodziny :) (18 plus ) dostałam od syna aparat fotograficzny, wreszcie nie będę wstydzić się swoich zdjęć.
Dzięki Tomku!
- kawałek pora
- kawałek papryki
- łodyżki brokuła
- 2 łyżki kukurydzy
- ulubione przyprawy
- łyżka oleju
Czasami zastanawiamy się jak wykorzystać brokuły w całości.
Różyczki są chętnie wykorzystywane, ale warto pomyśleć o łodyżkach.
Brokuł krótko gotujemy ok.4 minuty w osolonej wodzie.
Warzywa kroimy na plastry lub paski, dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, przyprawiamy do smaku.
Można posypać ziarnami słonecznika lub podać z kotletem.
I tu zaczyna się nowy etap w moich zdjęciach.
Na urodziny :) (18 plus ) dostałam od syna aparat fotograficzny, wreszcie nie będę wstydzić się swoich zdjęć.
Dzięki Tomku!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz