piątek, 13 lutego 2015

Fasolka z oprószonymi warzywami.

- średnia marchewka
- kawałek selera
- biała część pora
- pół stąka czerwonej papryki
- pół stąka  żółtej papryki
- pół łyżeczki cząbru
- pół łyżeczki majeranku
- pół łyżeczki magii
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- koperek
- sól, pieprz,
- łyżka oliwy
-  szklanka ugotowanej białej lub czerwonej fasolki



Marchewkę , selera, pora  i paprykę kroimy w  cienkie paski.- słupki (ok. 5 cm długości.)
Warzywa krótko dusimy z dodatkiem magii i oleju (al dente), pod koniec dodajemy zioła, koper, koncentrat i fasolę.
Przyprawiamy do smaku.
Można podawać  na ciepło lub  na zimno.\

Wystudzone wstawić do lodówki., fasolka najlepiej smakuje następnego dnia:).



1 komentarz:

Ania S pisze...

Uwielbiam takie dania z warzyw i Twoje jak dla mnie wygląda idealnie :)