- marchew
- kawałek pora
- orzeszki ziemne niesolone
- koperek
- ulubione przyprawy
- 3 łyżki oliwy
Umytą i obraną marchew kroimy wzdłuż w cienkie ale szerokie i długie pasy (najlepiej za pomocą obieraczki), pora kroimy na 5 cm kawałki, w poprzek, następnie w pasy wzdłuż.
Na szerokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy wsypujemy pokrojone warzywa, dusimy podlewając niewielką ilością bulionu, pod koniec dodajemy orzechy.
Gotowe posypujemy na talerzu pokrojonym koperkiem.
- kawałek pora
- orzeszki ziemne niesolone
- koperek
- ulubione przyprawy
- 3 łyżki oliwy
Umytą i obraną marchew kroimy wzdłuż w cienkie ale szerokie i długie pasy (najlepiej za pomocą obieraczki), pora kroimy na 5 cm kawałki, w poprzek, następnie w pasy wzdłuż.
Na szerokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy wsypujemy pokrojone warzywa, dusimy podlewając niewielką ilością bulionu, pod koniec dodajemy orzechy.
Gotowe posypujemy na talerzu pokrojonym koperkiem.
1 komentarz:
Idealny przepis na dziś - właśnie myślałam, co zrobić z marchewki, pora i orzechów ziemnych :-)
Prześlij komentarz