- główka młodej kapusty
- 30 dag pieczarek
- kilka kotletów sojowych
- 2-3 marchewki
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- koperek, ząbek czosnku
- sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy, by zmiękła i puściła soki.
Wrzucamy na wrzącą wodę i doprowadzamy do wrzenia.
Marchewkę pokrojoną w talarki gotujemy w niewielkiej ilości wody, kilka minut , dodajemy listek i ziele ang.
Do wywaru dodajemy obgotowaną kapustę, podsmażone pieczarki z cebulą i pokrojone kotlety obgotowane w bulionie. dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gdy kapusta jest już miękka, dajemy zasmażkę.
Na koniec dodajemy koper i posiekany czosnek.
- 30 dag pieczarek
- kilka kotletów sojowych
- 2-3 marchewki
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- koperek, ząbek czosnku
- sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy, by zmiękła i puściła soki.
Wrzucamy na wrzącą wodę i doprowadzamy do wrzenia.
Marchewkę pokrojoną w talarki gotujemy w niewielkiej ilości wody, kilka minut , dodajemy listek i ziele ang.
Do wywaru dodajemy obgotowaną kapustę, podsmażone pieczarki z cebulą i pokrojone kotlety obgotowane w bulionie. dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gdy kapusta jest już miękka, dajemy zasmażkę.
Na koniec dodajemy koper i posiekany czosnek.
1 komentarz:
Taki fajny bigosik Ci się udał, sama często przyrządzam podobny :)
Prześlij komentarz