niedziela, 12 lipca 2015

Kapusta z kotletami sojowymi.

- główka  młodej kapusty
- 30 dag pieczarek
- kilka kotletów sojowych
-  2-3 marchewki
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- koperek, ząbek  czosnku
- sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
- 3 łyżki oleju
                                                      - 2 łyżki mąki

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy, by zmiękła i puściła soki.
Wrzucamy na wrzącą wodę i doprowadzamy do wrzenia.

 Marchewkę pokrojoną w talarki gotujemy w niewielkiej ilości wody,  kilka minut , dodajemy listek i ziele ang.
Do wywaru dodajemy obgotowaną kapustę, podsmażone pieczarki z cebulą i pokrojone  kotlety obgotowane w bulionie. dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gdy kapusta jest już miękka, dajemy zasmażkę.
 Na koniec dodajemy koper i posiekany czosnek.




1 komentarz:

pozielonemu pisze...

Taki fajny bigosik Ci się udał, sama często przyrządzam podobny :)