- szklanka ugotowanego ryżu najlepiej brązowego
- szklanka zielonego groszku (ugotowany, mrożony lub z puszki)
- dwie łyżki zmielonych ziaren sezamu
- kawałek papryki
- łyżka oliwy
- sól, pieprz ziołowy, curry
do obtaczania:
- pokruszone płatki kukurydziane i ziarna sezamu
Paprykę pokroić, lekko podsmażyć na oliwce.
Część groszku zmiąć widelcem na papkę, część zostawić w całości.
Ryż wymieszać z groszkiem i papryką, przyprawić do smaku.
Formować małe kotleciki, obtoczyć w panierce, piec lub krótko smażyć.
- szklanka zielonego groszku (ugotowany, mrożony lub z puszki)
- dwie łyżki zmielonych ziaren sezamu
- kawałek papryki
- łyżka oliwy
- sól, pieprz ziołowy, curry
do obtaczania:
- pokruszone płatki kukurydziane i ziarna sezamu
Paprykę pokroić, lekko podsmażyć na oliwce.
Część groszku zmiąć widelcem na papkę, część zostawić w całości.
Ryż wymieszać z groszkiem i papryką, przyprawić do smaku.
Formować małe kotleciki, obtoczyć w panierce, piec lub krótko smażyć.
4 komentarze:
Zaczynam eksperyment z weganizmem. Szukajac inspiracji na weganskie posilki trafilam na Twoj blog i wczoraj zrobilam 4 dania wg twoich przepisow. Cudownie, ze jestes !!! Pozdrawiam :-)
Witam, nie mogłam nigdzie znaleźć kontaktu e-mail..
Czy mogłabym prosić o kontakt ze mną na adres karolina.zel@gmail.com?
Ja mam problem, bo wiele wegańskich kotletów, które robie poprostu rozwala się przy smażeniu. w Przepisie nie ma nawet jajka, jak sprawić, zeby kotlety sie nie rozpadały??
Jak głupią pizdą trzeba być żeby pisać o jajkach na wegańskie jedzonko ?!?!?!?!
XD Emilia wygrała, będę ten wpis wszystkim pokazywał jako szczyt głupoty
Prześlij komentarz