niedziela, 21 lutego 2016

Sezamowe talarki.

-  szklanka  ugotowanego ryżu najlepiej brązowego
-  szklanka zielonego groszku (ugotowany, mrożony lub z puszki)
-  dwie łyżki zmielonych ziaren sezamu
-  kawałek papryki
-  łyżka oliwy
-  sól, pieprz ziołowy, curry
do obtaczania:
- pokruszone płatki kukurydziane i ziarna sezamu


Paprykę pokroić, lekko podsmażyć na oliwce.
Część groszku zmiąć widelcem na papkę, część zostawić w całości.
Ryż wymieszać z groszkiem i papryką, przyprawić do smaku.
Formować małe kotleciki,  obtoczyć w panierce, piec lub krótko smażyć.



4 komentarze:

Sprężynka pisze...

Zaczynam eksperyment z weganizmem. Szukajac inspiracji na weganskie posilki trafilam na Twoj blog i wczoraj zrobilam 4 dania wg twoich przepisow. Cudownie, ze jestes !!! Pozdrawiam :-)

Salvador Dali pisze...

Witam, nie mogłam nigdzie znaleźć kontaktu e-mail..
Czy mogłabym prosić o kontakt ze mną na adres karolina.zel@gmail.com?

Emilia Golińska pisze...

Ja mam problem, bo wiele wegańskich kotletów, które robie poprostu rozwala się przy smażeniu. w Przepisie nie ma nawet jajka, jak sprawić, zeby kotlety sie nie rozpadały??

Anonimowy pisze...

Jak głupią pizdą trzeba być żeby pisać o jajkach na wegańskie jedzonko ?!?!?!?!
XD Emilia wygrała, będę ten wpis wszystkim pokazywał jako szczyt głupoty