- dwie szklanki wody (lub bulionu warzywnego)
- dwie duże garście krajanki sojowej
- warzywa mogą być suszone
- płaska łyżeczka oregano
- pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz kajeński, majeranek
- szczypta gałki muszkatołowej
- łyżeczka soli
- mała cebulka
- dwie łyżki oleju
- 3 czubate łyżeczki zmielonych płatków owsianych
- łyżeczka sosu sojowego
- koperek ( świeży lub mrożony)
Drobno pokrojoną cebulkę podduszamy na oleju.
Do bulionu lub wody wrzucamy suszone warzywa i krajankę sojową,solimy, gotujemy. Dodajemy podsmażoną cebulkę i przyprawy. Gotujemy krótko, do miękkości krajanki. Pod koniec gotowania zagęszczamy potrawę zmielonymi płatkami. Po wierzchu posypujemy pokrojonym koperkiem
Podajemy z pieczywem i surowymi warzywami.
Ciepłe, sycące śniadanie.
Przygotowanie tej potrawy nie zajmie nam zbyt dużo czasu, dlatego flaczki możemy przygotować na śniadanie.
Wystarczy troszeczkę wcześniej wstać, by delektować się smakowitym i kuszącym zapachem posiłkiem.
- dwie duże garście krajanki sojowej
- warzywa mogą być suszone
- płaska łyżeczka oregano
- pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz kajeński, majeranek
- szczypta gałki muszkatołowej
- łyżeczka soli
- mała cebulka
- dwie łyżki oleju
- 3 czubate łyżeczki zmielonych płatków owsianych
- łyżeczka sosu sojowego
- koperek ( świeży lub mrożony)
Drobno pokrojoną cebulkę podduszamy na oleju.
Do bulionu lub wody wrzucamy suszone warzywa i krajankę sojową,solimy, gotujemy. Dodajemy podsmażoną cebulkę i przyprawy. Gotujemy krótko, do miękkości krajanki. Pod koniec gotowania zagęszczamy potrawę zmielonymi płatkami. Po wierzchu posypujemy pokrojonym koperkiem
Podajemy z pieczywem i surowymi warzywami.
Ciepłe, sycące śniadanie.
Przygotowanie tej potrawy nie zajmie nam zbyt dużo czasu, dlatego flaczki możemy przygotować na śniadanie.
Wystarczy troszeczkę wcześniej wstać, by delektować się smakowitym i kuszącym zapachem posiłkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz