- kalafior
- mąka
- łyżka koncentratu pomidorowego lub keczupu
- ulubione przyprawy: papryka, czosnek granulowany,pieprz
- woda przegotowana
- pokruszone płatki kukurydziane
Kalafiora gotujemy krótko al dente w osolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i kroimy na ładne kawałki.
Z mąki, wody, keczupu i przypraw przygotowujemy panierkę o konsystencji jak na naleśniki.
Kawałki kalafiora zanurzamy w panierce i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Pieczemy w piekarniku ok.20 minut.
- mąka
- łyżka koncentratu pomidorowego lub keczupu
- ulubione przyprawy: papryka, czosnek granulowany,pieprz
- woda przegotowana
- pokruszone płatki kukurydziane
Kalafiora gotujemy krótko al dente w osolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i kroimy na ładne kawałki.
Z mąki, wody, keczupu i przypraw przygotowujemy panierkę o konsystencji jak na naleśniki.
Kawałki kalafiora zanurzamy w panierce i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Pieczemy w piekarniku ok.20 minut.
1 komentarz:
Czyli cauliflower hot wings:) Na ostro muszą być świetne.
Prześlij komentarz