.- średnie awokado
- 3/4 szklanki groszku zielonego ( może być świeży, mrożony lub z puszki)
- sok z połowy cytryny
- kawałek papryczki chili
- ząbek czosnku ( można dodać więcej zwłaszcza zimą))
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, kolendra
Jeżeli używamy świeżego groszku to należy go ugotować ok. 10 minut.
Wszystkie składniki blendujemy na gładką pastę, doprawiamy do smaku.
Podajemy z pieczywem i plastrami dowolnych warzyw.
- 3/4 szklanki groszku zielonego ( może być świeży, mrożony lub z puszki)
- sok z połowy cytryny
- kawałek papryczki chili
- ząbek czosnku ( można dodać więcej zwłaszcza zimą))
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, kolendra
Jeżeli używamy świeżego groszku to należy go ugotować ok. 10 minut.
Wszystkie składniki blendujemy na gładką pastę, doprawiamy do smaku.
Podajemy z pieczywem i plastrami dowolnych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz