deser dla dwu osób:
- opakowanie tofu 180g
- pół szklanki orzechów laskowych
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki mleka kokosowego
dodatkowo owoce jagodowe, sezonowe
spód :
łyżka orzechów, łyżka wiórek i garść rodzynek
Orzechy i rodzynki (oddzielnie) zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do namoczenia, odcedzamy.
Namoczone orzechy (łyżkę orzechów pozostawiamy na spód), serek tofu i wiórki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, dodajemy syrop i mleko. Na koniec wrzucamy rozdrobnione owoce np.truskawki, poziomki i borówki.
spód ;
Łyżkę orzechów, wiórek i rodzynki przepuszczamy przez praskę, lub wrzucamy do blendera.
Gotową masę wykładamy dno salaterki, na to kładziemy masę tofu-sernikową.
Wierzch dekorujemy owocami i startą czekoladą.
- opakowanie tofu 180g
- pół szklanki orzechów laskowych
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki mleka kokosowego
dodatkowo owoce jagodowe, sezonowe
spód :
łyżka orzechów, łyżka wiórek i garść rodzynek
Orzechy i rodzynki (oddzielnie) zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do namoczenia, odcedzamy.
Namoczone orzechy (łyżkę orzechów pozostawiamy na spód), serek tofu i wiórki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, dodajemy syrop i mleko. Na koniec wrzucamy rozdrobnione owoce np.truskawki, poziomki i borówki.
spód ;
Łyżkę orzechów, wiórek i rodzynki przepuszczamy przez praskę, lub wrzucamy do blendera.
Gotową masę wykładamy dno salaterki, na to kładziemy masę tofu-sernikową.
Wierzch dekorujemy owocami i startą czekoladą.
1 komentarz:
Świetny sernik, zapraszam też do mnie po przepis na pyszne fit kotleciki :)
Prześlij komentarz