- granulat sojowy
- kasza jaglana ugotowana ( porcja objętościowo równa ilości granulatu)
- kawałek pora
- kawałek papryki czerwonej
- koncentrat pomidorowy
- olej
- sól, papryka ostra, ulubione zioła
Granulat sojowy gotujemy krótko w dobrze przyprawionym bulionie warzywnym ( w niewielkiej ilości, tak by granulat wchłonął bulion).
Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, koncentrat, przyprawy i uduszone warzywa. Całość mieszamy.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
Doskonała z kiszonym ogórkiem.
- kasza jaglana ugotowana ( porcja objętościowo równa ilości granulatu)
- kawałek pora
- kawałek papryki czerwonej
- koncentrat pomidorowy
- olej
- sól, papryka ostra, ulubione zioła
Granulat sojowy gotujemy krótko w dobrze przyprawionym bulionie warzywnym ( w niewielkiej ilości, tak by granulat wchłonął bulion).
Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, koncentrat, przyprawy i uduszone warzywa. Całość mieszamy.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
Doskonała z kiszonym ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz