- kilka kotletów sojowych
- marchewki
- opakowanie jarmużu
- cebulka
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, ulubione zioła
- olej
- musztarda
Do wrzącego, dobrze przyprawionego bulionu warzywnego wrzucamy kotlety sojowe, gotujemy 3 minuty.
Z oliwy, musztardy, czosnku, soli, pieprzu i ziół przygotowujemy marynatę. Tak przygotowaną marynatą nacieramy pokrojone na pół kotlety, przykrywamy folią i odstawiamy je do lodówki co najmniej na 2 godziny, mogą leżeć nawet dłużej 7-8 godz..
Po tym czasie obsmażyć na oleju ( bez panierki ) z dwu stron.
Drobno pokrojoną cebulkę i pokrojony czosnek zeszklić na oleju, następnie wrzucić opłukany i odsączony świeży jarmuż, przyprawić do smaku, krótko poddusić.
Pokrojoną w plastry marchew ugotować na parze lub poddusić.
Wymieszać przygotowane składniki, przyprawić do smaku.
- marchewki
- opakowanie jarmużu
- cebulka
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, ulubione zioła
- olej
- musztarda
Do wrzącego, dobrze przyprawionego bulionu warzywnego wrzucamy kotlety sojowe, gotujemy 3 minuty.
Z oliwy, musztardy, czosnku, soli, pieprzu i ziół przygotowujemy marynatę. Tak przygotowaną marynatą nacieramy pokrojone na pół kotlety, przykrywamy folią i odstawiamy je do lodówki co najmniej na 2 godziny, mogą leżeć nawet dłużej 7-8 godz..
Po tym czasie obsmażyć na oleju ( bez panierki ) z dwu stron.
Drobno pokrojoną cebulkę i pokrojony czosnek zeszklić na oleju, następnie wrzucić opłukany i odsączony świeży jarmuż, przyprawić do smaku, krótko poddusić.
Pokrojoną w plastry marchew ugotować na parze lub poddusić.
Wymieszać przygotowane składniki, przyprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz