- 3 łyżki zmielonych płatków owsianych
- półtorej szklanki mleka roślinnego
- półtorej szklanki wody
- ok. dwie i pół szklanki mąki
- pół łyżeczki soli
- pieprz, majeranek,szczypta kurkumy, curry, imbir, oregano
- 2 łyżki oleju
Z wyżej wymienionych składników przygotowujemy pikantne ciasto naleśnikowe, smażymy na patelni naleśniki.
farsz:
- 0,25 dag szpinaku świeżego ub mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- jedna cebula
- 2 łyżki oliwy
- sól , pieprz
Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie dodać szpinak( jeżeli świeży to po umyciu,należy pokroić go na mniejsze części) , odparować. Doprawić do smaku .
Naleśniki smarować nadzieniem składać w trójkąty, lub zwijać w tzw . rulonik .
Podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym lub lekko podsmażone .
- półtorej szklanki mleka roślinnego
- półtorej szklanki wody
- ok. dwie i pół szklanki mąki
- pół łyżeczki soli
- pieprz, majeranek,szczypta kurkumy, curry, imbir, oregano
- 2 łyżki oleju
Z wyżej wymienionych składników przygotowujemy pikantne ciasto naleśnikowe, smażymy na patelni naleśniki.
farsz:
- 0,25 dag szpinaku świeżego ub mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- jedna cebula
- 2 łyżki oliwy
- sól , pieprz
Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie dodać szpinak( jeżeli świeży to po umyciu,należy pokroić go na mniejsze części) , odparować. Doprawić do smaku .
Naleśniki smarować nadzieniem składać w trójkąty, lub zwijać w tzw . rulonik .
Podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym lub lekko podsmażone .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz