- kasza jaglana
- owoce lub bakalie (rodzynki, żurawina, daktyle)
- cynamon, kardamon, wanilia
- szczypta soli
opcjonalnie kurkuma
Kaszę przed gotowaniem należy opłukać i sparzyć wrzącą wodą.
Pół szklanki kaszy zalewamy półtorej szklanką wody, czyli w stosunku 1:3 , lekko solimy i gotujemy (ok. 20 minut) na małym ogniu.
Szczypta kurkumy dodana do gotującej się kaszy nada jej złoty kolor.
Kaszę możemy podawać z owocami: borówką, truskawką, jabłkiem, bananem, z wegańskim jogurtem, z mlekiem roślinnym, sokiem lub dżemem.
mieszając od czasu do czasu. Pod
koniec gotowania dodajemy owoce, bakalie, cynamon, kardamon i wanilię.
Po prostu tak, jak lubimy.
- owoce lub bakalie (rodzynki, żurawina, daktyle)
- cynamon, kardamon, wanilia
- szczypta soli
opcjonalnie kurkuma
Kaszę przed gotowaniem należy opłukać i sparzyć wrzącą wodą.
Pół szklanki kaszy zalewamy półtorej szklanką wody, czyli w stosunku 1:3 , lekko solimy i gotujemy (ok. 20 minut) na małym ogniu.
Szczypta kurkumy dodana do gotującej się kaszy nada jej złoty kolor.
Kaszę możemy podawać z owocami: borówką, truskawką, jabłkiem, bananem, z wegańskim jogurtem, z mlekiem roślinnym, sokiem lub dżemem.
Po prostu tak, jak lubimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz