- kawałek dyni (ok.300g)
- duży ziemniak
- kawałek pora lub cebuli
- łyżka mąki pszennej
- sól,pieprz, papryka słodka
olej do smażenia
Umytą i obraną ze skórki dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ziemniak na tarce o drobniejszych oczkach, dodaj mąkę, drobno pokrojonego pora i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Masę nakładaj łyżką na rozgrzany olej , smaż placki z obu stron na rumiano.
Kochani ! Dziś mój blog obchodzi siódme urodziny! Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
- duży ziemniak
- kawałek pora lub cebuli
- łyżka mąki pszennej
- sól,pieprz, papryka słodka
olej do smażenia
Umytą i obraną ze skórki dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ziemniak na tarce o drobniejszych oczkach, dodaj mąkę, drobno pokrojonego pora i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Masę nakładaj łyżką na rozgrzany olej , smaż placki z obu stron na rumiano.
Kochani ! Dziś mój blog obchodzi siódme urodziny! Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
2 komentarze:
Placki podejrzewam pyszne.Zapisuję w planach do wykonania :)
Blog bardzo ciekawy-podoba mi się.Gratulacje.
Dziękuję za miłe słówka, pozdrawiam :)
Prześlij komentarz