- kilka pieczarek
- pół strąka czerwonej papryki
- pół cebuli
- kawałeczek papryczki chili
- 4-5 kotletów sojowych
- mąka
- ząbek czosnku
- koncentrat pomidorowy( 2 łyżki)
- olej
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, oregano, imbir, curry, bazylia
- liść pora
Kotlety obgotowujemy w dobrze przyprawionym bulionie warzywnym.
Po wyjęciu kotletów do bulionu dodajemy ok.1.5 - 2 l wody i kawałek ostrej papryczki i pokrojoną marchew, gotujemy .
Pieczarki,cebulę i paprykę, kroimy i podsmażamy na oleju.
Dodajemy do wrzącego bulionu.
Kotlety tniemy w paski, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Jeżeli chcemy mieć bardziej zawiesistą zupę, pod koniec możemy dodać łyżkę mąki.by połączyła się z olejem.
Podsmażone kotlety dodajemy do zupy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony por, roztarty czosnek i przyprawy, dużo przypraw.
Zupa powinna być mocno przyprawiona i ostra .
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz