- kilka liści kapusty pekinki
- papryka
- mały surowy burak
- kilka ugotowanych różyczek brokułu
- łyżka pokrojonej cebuli
- sos winegret
Kapustę pekińską i paprykę pokroić. Obrany burak (surowy) zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Połączyć pekinkę, paprykę, startego buraczka i cebulę. Dodać ugotowanego brokuła. Wymieszać z sosem winegret, przyprawić do smaku. można posypać prażonym słonecznikiem lub kiełkami.
Sos winegret
Kilka łyżek oleju zmiksuj z sokiem z cytryny , ząbkiem czosnku
i kilkoma kroplami sosu sojowego .
- papryka
- mały surowy burak
- kilka ugotowanych różyczek brokułu
- łyżka pokrojonej cebuli
- sos winegret
Kapustę pekińską i paprykę pokroić. Obrany burak (surowy) zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Połączyć pekinkę, paprykę, startego buraczka i cebulę. Dodać ugotowanego brokuła. Wymieszać z sosem winegret, przyprawić do smaku. można posypać prażonym słonecznikiem lub kiełkami.
Sos winegret
Kilka łyżek oleju zmiksuj z sokiem z cytryny , ząbkiem czosnku
i kilkoma kroplami sosu sojowego .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz