- 8 kotletów
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- pół strąka papryki
- natka pietruszki
- świeża bazylia
- koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz
- szklanka bulionu warzywnego
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- makaron spaghetti najlepiej razowy
Makaron gotujemy al dente .
Krótko gotowane kotlety w dobrze przyprawionym bulionie, (by nabrały wyraźnego smaku) ,
kroimy na mniejsze kawałki ( na ok. 4 części) podsmażamy z pokrojoną cebulą, papryką i pieczarkami.
W wersji dla dorosłych możemy dodać 1-2 łyżki wina (lub wody) i dusimy do wyparowania.
Posypujemy mąką, mieszamy i dodajemy szklankę warzywnego bulionu.
Dodajemy przyprawy, pokrojoną natkę pietruszki i bazylię
Całość należy zagotować.
Ugotowany makaron polewamy sosem, posypujemy pokrojoną bazylią.
Podawać z dowolną surówką
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- pół strąka papryki
- natka pietruszki
- świeża bazylia
- koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz
- szklanka bulionu warzywnego
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- makaron spaghetti najlepiej razowy
Makaron gotujemy al dente .
Krótko gotowane kotlety w dobrze przyprawionym bulionie, (by nabrały wyraźnego smaku) ,
kroimy na mniejsze kawałki ( na ok. 4 części) podsmażamy z pokrojoną cebulą, papryką i pieczarkami.
W wersji dla dorosłych możemy dodać 1-2 łyżki wina (lub wody) i dusimy do wyparowania.
Posypujemy mąką, mieszamy i dodajemy szklankę warzywnego bulionu.
Dodajemy przyprawy, pokrojoną natkę pietruszki i bazylię
Całość należy zagotować.
Ugotowany makaron polewamy sosem, posypujemy pokrojoną bazylią.
Podawać z dowolną surówką
2 komentarze:
wyglada ładnie a jak smakuje?
j
Będzie można spróbować czegoś nowego
Prześlij komentarz