- 2 szklanki ugotowanej fasoli
- duża cebula
- 2 marchewki
- 300 g cukinii
- pół szklanki bułki tartej
- ząbek czosnku
- oliwa, przyprawy
- bułka do obtaczania
Ugotowaną fasolę należy przepuścić przepuścić przez maszynkę lub praskę
Cebulę posiekać i lekko podsmażyć, dodać starte na grubej tarce cukinie i marchewki, wszystko poddusić . Dodać masę fasolową i przyprawy, wymieszać starannie i zdjąć z ognia aby wszystko trochę przestygło. Dodać bułkę tartą, formować kotleciki i smażyć aż się zrumienią lub upiec w piekarniku.
- duża cebula
- 2 marchewki
- 300 g cukinii
- pół szklanki bułki tartej
- ząbek czosnku
- oliwa, przyprawy
- bułka do obtaczania
Ugotowaną fasolę należy przepuścić przepuścić przez maszynkę lub praskę
Cebulę posiekać i lekko podsmażyć, dodać starte na grubej tarce cukinie i marchewki, wszystko poddusić . Dodać masę fasolową i przyprawy, wymieszać starannie i zdjąć z ognia aby wszystko trochę przestygło. Dodać bułkę tartą, formować kotleciki i smażyć aż się zrumienią lub upiec w piekarniku.
5 komentarzy:
A przyprawy jakie dodajesz? :)
Przyprawy polecam w/g upodobań. Ja dodaję odrobinę pieprzu, papryki słodkiej, curry czasami cząber lub majeranek.
Pozdrawiam:)
musi być pyszne
Margetko dziękuję Ci za te pysznosci.
Dodam, że dzięki Tobie, zaglądnęłam na stronę Jadwigi.
Napisała Przepięknie o naszym słynnym bokserze Jurku Kuleju.
Polecam.
Krystyno,ja też lubię zaglądać do Jadwigi, pisze tak barwnie, pięknie i treściwie. Cieszę się , że pomogłam Ci odnaleźć jej stronę.
Cieplutko Was obie pozdrawiam :)
Prześlij komentarz