- młoda cukinia
- mąka
- przegotowana woda
- sól, pieprz
- przyprawy w.g upodobań
- bułka tarta
- olej do smażenia
Podawać na gorąco lub na zimno z pieczywem i surowymi warzywami.
Cukinia doskonale smakuje z pomidorami.
- mąka
- przegotowana woda
- sól, pieprz
- przyprawy w.g upodobań
- bułka tarta
- olej do smażenia
Cukinię umyć, odciąć końce, pokroić w plasterki .
Posolić, posypać pieprzem i odstawić na kilka minut.
Cukinia powinna puścić sok.
Z wody mąki i przypraw zrobić ciasto jak na naleśniki..
Cukinię zanurzać w cieście, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju .
Cukinia doskonale smakuje z pomidorami.
4 komentarze:
a ja lubię cukinię pieczoną lub grillowana posyoaną tylko pieprzem i odrobina oliwy polana
j
Muszę spróbować takiej - zawsze robię po prostu pieczone grube plastry z przyprawami, bez innych dodatków ;)
(nie chcę się czepiać, ale pewnie nie zauważyłaś, literóweczka w podtytule - P. McCartney, nie P.McCartneya chyba? :>)
Shenny! Dzięki za odwiedziny i podpowiedź. :) Faktycznie nie zauważyłam, pewnie to myślałam o słowach P.Mc.Cartneya i stąd to wyszło. Już poprawiłam. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam:)
Jadwigo ja też lubię cukinię pod różnorodną postacią. Wypróbuję też grilowanej w/g Twojego przepisu:) pozdrawiam
Prześlij komentarz