- 2 szklanki ugotowanej fasoli
- nieduży seler
- pół cebuli
- ok. pół szklanki płatków owsianych
- sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, bazylia
Namoczoną na noc fasolę gotujemy do miękkości w niesolonej wodzie. Obrany seler ( można pokroić na kawałki) gotujemy w wodzie ok.5- 8 minut.
Wodę z selera możemy przeznaczyć na bulion do zupy.
Fasolę i seler przekręcamy przez maszynkę , dodajemy pokrojoną, uduszoną cebulę i przyprawy. Łącząc składniki dodajemy płatki, w takiej ilości, by masa była odpowiednia do formowania kotletów.
Tak przygotowane kotlety można piec w gorącym piekarniku lub smażyć.
- nieduży seler
- pół cebuli
- ok. pół szklanki płatków owsianych
- sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, bazylia
Namoczoną na noc fasolę gotujemy do miękkości w niesolonej wodzie. Obrany seler ( można pokroić na kawałki) gotujemy w wodzie ok.5- 8 minut.
Wodę z selera możemy przeznaczyć na bulion do zupy.
Fasolę i seler przekręcamy przez maszynkę , dodajemy pokrojoną, uduszoną cebulę i przyprawy. Łącząc składniki dodajemy płatki, w takiej ilości, by masa była odpowiednia do formowania kotletów.
Tak przygotowane kotlety można piec w gorącym piekarniku lub smażyć.
1 komentarz:
jaka szkoda, ze jestem na diecie!!!
Prześlij komentarz