wtorek, 5 czerwca 2012

Kotleciki z selerem

-  2 szklanki ugotowanej fasoli
-  nieduży seler
-  pół cebuli
- ok. pół szklanki płatków owsianych
-  sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, bazylia



Namoczoną na noc fasolę gotujemy do miękkości w niesolonej wodzie. Obrany seler ( można pokroić na kawałki) gotujemy w wodzie ok.5- 8 minut.
 Wodę z selera możemy przeznaczyć na bulion do zupy.

 Fasolę i seler przekręcamy  przez maszynkę , dodajemy pokrojoną, uduszoną cebulę i przyprawy. Łącząc składniki dodajemy płatki, w takiej ilości, by masa była odpowiednia do formowania kotletów.
Tak przygotowane kotlety można piec w gorącym piekarniku lub smażyć.













1 komentarz:

jadwiga pisze...

jaka szkoda, ze jestem na diecie!!!