- mus z kaszy jaglanej
- świeże lub mrożone truskawki
( mogą być maliny, jeżyny lub poziomki )
- polewa czekoladowa ( może być własnej roboty)
Przygotować mus z kaszy jaglanej w/g przepisu podanego tutaj.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, kilka zostawić do dekoracji, część zostawić i pokroić na ósemki , resztę zmiksować z musem jaglanym.
3 komentarze:
To to ... wygląda tak apetycznie i przepięknie
ale chyba jest jakiś błąd , poniewaz jest ze mus z kaszy gryczanej a to przeciez z kaszy jaglanej :P:P
a mozna wiedziec jak robisz polewe ?
Anonimowy! Dziękuję, swojego błędy czasami trudno dostrzec, już poprawiłam. Polewę często robię z mleka roślinnego, + cukier, kakao, orzechy,
- 2 łyżki mleka roślinnego
- 3 łyżki cukru
- 2 czubate łyżki zmielonych orzeszków
- 2 łyżki kakao
Składniki mocno podgrzać lub zagotować.
Można też rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę.
A może podasz imię lub nick ?
pozdrawiam.:)
Prześlij komentarz