piątek, 27 lipca 2012

Krem truskawkowy


mus z kaszy jaglanej
-  świeże lub mrożone truskawki
     ( mogą być maliny, jeżyny lub poziomki  )
-  polewa czekoladowa ( może być własnej roboty)


 Przygotować mus  z kaszy jaglanej w/g przepisu podanego tutaj.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, kilka zostawić do dekoracji, część zostawić i pokroić na ósemki ,  resztę zmiksować z musem jaglanym.

Mus wymieszać z odłożonymi pokrojonymi w ósemki truskawkami, nałożyć do pucharków, zalać polewą czekoladową . Można przybrać truskawkami, wiórkami kokosowymi lub orzechami.






Wegańskie słodkości- edycja letniaOrganizator: kikimora

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

To to ... wygląda tak apetycznie i przepięknie

Anonimowy pisze...

ale chyba jest jakiś błąd , poniewaz jest ze mus z kaszy gryczanej a to przeciez z kaszy jaglanej :P:P
a mozna wiedziec jak robisz polewe ?

margeta pisze...

Anonimowy! Dziękuję, swojego błędy czasami trudno dostrzec, już poprawiłam. Polewę często robię z mleka roślinnego, + cukier, kakao, orzechy,
- 2 łyżki mleka roślinnego
- 3 łyżki cukru
- 2 czubate łyżki zmielonych orzeszków
- 2 łyżki kakao
Składniki mocno podgrzać lub zagotować.
Można też rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę.
A może podasz imię lub nick ?
pozdrawiam.:)