- szklanka cieciorki
- cebula
- 500 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, tymianek
Cieciorkę opłukać, namoczyć na noc ( 12 godz.) po tym czasie ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie ok.90 min.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić, dodać tymianek i szpinak, pod koniec dodać cieciorkę, koncentrat i płatki owsiane, wymieszać, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Podawać na gorąco.Można posypać dowonymi kiełkami.
- cebula
- 500 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, tymianek
Cieciorkę opłukać, namoczyć na noc ( 12 godz.) po tym czasie ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie ok.90 min.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić, dodać tymianek i szpinak, pod koniec dodać cieciorkę, koncentrat i płatki owsiane, wymieszać, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Podawać na gorąco.Można posypać dowonymi kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz