- 50 dag czerwonych buraczków
- pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 2-3 ząbki czosnku
- ćwierć łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sos:
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sol, pieprz
Umyte buraczki ugotuj lub upiecz, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. połącz z orzechami, roztartym czosnkiem i solą, posyp kolendrą, pieprzem, skrop oliwą i winnym octem lub sokiem z cytryny wymieszaj. Wstaw do lodówki. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
- pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 2-3 ząbki czosnku
- ćwierć łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sos:
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sol, pieprz
Umyte buraczki ugotuj lub upiecz, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. połącz z orzechami, roztartym czosnkiem i solą, posyp kolendrą, pieprzem, skrop oliwą i winnym octem lub sokiem z cytryny wymieszaj. Wstaw do lodówki. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz