piątek, 3 lutego 2017

Musli z kokosową nutką.

 - 3 łyżki płatków owsianych
 - rodzynki, słonecznik, orzechy, wiórki kokosowe
- 2-3  łyżki jogurtu wegańskiego
- kilka plasterków jabłka lub banana
- łyżka dżemu np. wiśniowego
- garść płatków kukurydzianych

  Płatki zmieszane z bakaliami  ( taką mieszankę przygotowuję wcześniej  w większej ilości i przechowuję w zamykanym  słoiku)  i plastry jabłka zalewam gorącą wodą, przykrywam talerzykiem i odstawiam na 5-8 minut.

Po tym czasie napęczniałe musli polewam jogurtem dekoruję dżemem i garstką płatków kukurydzianych .



2 komentarze:

Aga pisze...

Do zdrowego jedzenia pasuje zdrowa woda, założyliśmy w domu filtr do wody redox fitaqua, woda ta jest smaczna a dodatkowo podnosi odporność organizmu.

margeta pisze...

To prawda, woda odgrywa bardzo ważną rolę w żywieniu. Pamiętajmy o wypiciu w ciągu dnia 6-8 szklanek wody.
więcej http://zdrowy-styl-zycia.blogspot.com/2011/03/nawilzanie-organizmu.html