- pół szklanki sezamu
- pół szklanki orzechów ziemnych
- pół szklanki orzechów włoskich
- pół szklanki ziaren słonecznika
- 2 łyżki miodu z mniszka lub syropu klonowego
opcjonalnie: kakao
Ziarna wrzucam na rozgrzaną suchą patelnię i krótko podprażam, zdejmuję z ognia, przesypuję do miseczki gdyż na gorącej patelni nadal by się prażyły, a przepalone tracą wartości i smak.
Ziarna porcjami mielę w młynku (lub w blenderze) na masło orzechowe.
W miseczce mieszam z miodem, czasami dodaję kakao.
Wstawiam na kilka godzin do lodówki do lodówki.
- pół szklanki orzechów ziemnych
- pół szklanki orzechów włoskich
- pół szklanki ziaren słonecznika
- 2 łyżki miodu z mniszka lub syropu klonowego
opcjonalnie: kakao
Ziarna wrzucam na rozgrzaną suchą patelnię i krótko podprażam, zdejmuję z ognia, przesypuję do miseczki gdyż na gorącej patelni nadal by się prażyły, a przepalone tracą wartości i smak.
Ziarna porcjami mielę w młynku (lub w blenderze) na masło orzechowe.
W miseczce mieszam z miodem, czasami dodaję kakao.
Wstawiam na kilka godzin do lodówki do lodówki.
1 komentarz:
Wszystkie ziarna są zdrowe i potrzebne w naszej codziennej diecie, zachęcam więc zrobić coś wypasionego :) pozdrawiam
Prześlij komentarz