- dwa płaty wafli tortowych.
- ziemniaki
- kawałek sera tofu
- mała cebulka
- kawałek papryki
- 2 łyżki oleju
- pieprz, sól , ulubione przyprawy
Ugotowane zmięte ziemniaki łączymy z rozkruszonym tofu, podduszoną cebulką i papryką.
Przyprawiamy do smaku. Gorącą masę rozsmarowujemy na waflu tortowym.
Wafel zwijamy w rulon tak jak roladę. Po wystudzeniu kroimy w plastry.
Podsmażamy na złoty kolor na oleju.
Jest to szybka przekąska dla niespodziewanych gości, mini namiastka pierogów.
Jeżeli mamy wystudzone ziemniaki z obiadu, możemy je podgrzać wkładając na patelnię do podduszonej cebuli i papryki.
- ziemniaki
- kawałek sera tofu
- mała cebulka
- kawałek papryki
- 2 łyżki oleju
- pieprz, sól , ulubione przyprawy
Ugotowane zmięte ziemniaki łączymy z rozkruszonym tofu, podduszoną cebulką i papryką.
Przyprawiamy do smaku. Gorącą masę rozsmarowujemy na waflu tortowym.
Wafel zwijamy w rulon tak jak roladę. Po wystudzeniu kroimy w plastry.
Podsmażamy na złoty kolor na oleju.
Jest to szybka przekąska dla niespodziewanych gości, mini namiastka pierogów.
Jeżeli mamy wystudzone ziemniaki z obiadu, możemy je podgrzać wkładając na patelnię do podduszonej cebuli i papryki.
3 komentarze:
Wow, nigdy nie pomyślałabym o wykorzystaniu wafli w ten sposób.
Bardzo ciekawe i oryginalne jedzonko.
Dzięki!
Ale ciekawe paszteciki :D Niestety w moich okolicach duże, tanie, Polskie wafle to rarytas, sprzedaje się tutaj tylko małe i drogie. Ale nadzienie brzmi bardzo smacznie, więc wypróbuję w normalnych pasztecikach albo pierogach :)
Prześlij komentarz