sobota, 24 marca 2012

Szybka przekąska

- dwa płaty wafli tortowych.
 - ziemniaki
 - kawałek  sera tofu
 - mała cebulka
 -  kawałek papryki
- 2 łyżki oleju
-  pieprz, sól ,  ulubione przyprawy

Ugotowane zmięte ziemniaki  łączymy z  rozkruszonym tofu, podduszoną cebulką i papryką.
Przyprawiamy do smaku. Gorącą masę rozsmarowujemy na waflu tortowym.
Wafel zwijamy w rulon tak jak roladę. Po wystudzeniu kroimy w plastry.
 Podsmażamy na złoty kolor  na oleju.
    


Jest to szybka przekąska dla niespodziewanych gości, mini namiastka pierogów.
Jeżeli mamy wystudzone  ziemniaki z obiadu, możemy je podgrzać wkładając na patelnię do podduszonej cebuli i papryki.                                          

3 komentarze:

Aneta pisze...

Wow, nigdy nie pomyślałabym o wykorzystaniu wafli w ten sposób.

krystyna pisze...

Bardzo ciekawe i oryginalne jedzonko.
Dzięki!

Kasia pisze...

Ale ciekawe paszteciki :D Niestety w moich okolicach duże, tanie, Polskie wafle to rarytas, sprzedaje się tutaj tylko małe i drogie. Ale nadzienie brzmi bardzo smacznie, więc wypróbuję w normalnych pasztecikach albo pierogach :)