- półtorej szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
- marchew
- kawałek selera
- kawałek pora
- ćwiartkę czerwonej papryki
- szczypiorek, koperek
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, majeranek, czosnek,
- płatki kukurydziane i ziarna ( z dyni i słonecznika) do panierowania
- olej do smażenia
Fasolkę namoczyć na ok.12 godzin, następnie ugotować .Wystudzoną przepuścić przez maszynkę lub przez praskę.
Warzywa obrać, cienko pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, krótko poddusić na oliwce, dodać drobno pokrojony szczypiorek i koper, koncentrat i zmieloną fasolę, wymieszać, przyprawić do smaku.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z pokruszonych płatków i ziaren.
Smażyć na złoty kolor.
Podawać z surówką.
- marchew
- kawałek selera
- kawałek pora
- ćwiartkę czerwonej papryki
- szczypiorek, koperek
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, majeranek, czosnek,
- płatki kukurydziane i ziarna ( z dyni i słonecznika) do panierowania
- olej do smażenia
Fasolkę namoczyć na ok.12 godzin, następnie ugotować .Wystudzoną przepuścić przez maszynkę lub przez praskę.
Warzywa obrać, cienko pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, krótko poddusić na oliwce, dodać drobno pokrojony szczypiorek i koper, koncentrat i zmieloną fasolę, wymieszać, przyprawić do smaku.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z pokruszonych płatków i ziaren.
Smażyć na złoty kolor.
Podawać z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz