- półtorej szklanki ugotowanej soczewicy
- pół strąka papryki
- kawałek cukinii
- kilka pieczarek
- mała cebulka
- pomidor
- ząbek czosnku
- natka pietruszki
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, ulubione zioła
Ugotowaną soczewicę przepuścić przez praskę.
Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę.
Wszystkie warzywa pokroić, poddusić na patelni, wystudzić a następnie dodać do kaszy i soczewicy. Całość wymieszać, przyprawić do smaku.
Formować małe kotleciki, obtoczyć w ziarnach, usmażyć lub upiec.
Podawać z warzywami.
- pół strąka papryki
- kawałek cukinii
- kilka pieczarek
- mała cebulka
- pomidor
- ząbek czosnku
- natka pietruszki
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, ulubione zioła
Ugotowaną soczewicę przepuścić przez praskę.
Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę.
Wszystkie warzywa pokroić, poddusić na patelni, wystudzić a następnie dodać do kaszy i soczewicy. Całość wymieszać, przyprawić do smaku.
Formować małe kotleciki, obtoczyć w ziarnach, usmażyć lub upiec.
Podawać z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz