niedziela, 16 sierpnia 2015

Marynowane tofu z kaszą i warzywami.

- kilka plastrów  marynowanego tofu tutaj
- 2 marchewki
- pietruszka
- mała cukinia
- garść ugotowanej fasolki szparagowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
-  mąka gryczana ok.1 łyżka
- kawałek cebuli, ząbek czosmku
- sól, pieprz,bazylia, papryka
 - 2 łyżki oleju

Obraną marchewkę i pietruszkę gotujemy na parze.
Cukinię kroimy w plastry i  lekko obsmażamy z dwu stron na patelni, pod koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek, marchewkę, pietruszkę i strąki fasoli, dusimy.
Całość oprószamy mąką gryczaną, dodajemy koncentrat  i troszeczkę wody, krótko gotujemy, mieszając.
Przyprawiamy do smaku.
Tofu marynowane podsmażamy na oleju.
Podajemy z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko i koniecznie z surówką.



Brak komentarzy: