- kilka plastrów marynowanego tofu tutaj
- 2 marchewki
- pietruszka
- mała cukinia
- garść ugotowanej fasolki szparagowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- mąka gryczana ok.1 łyżka
- kawałek cebuli, ząbek czosmku
- sól, pieprz,bazylia, papryka
- 2 łyżki oleju
Obraną marchewkę i pietruszkę gotujemy na parze.
Cukinię kroimy w plastry i lekko obsmażamy z dwu stron na patelni, pod koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek, marchewkę, pietruszkę i strąki fasoli, dusimy.
Całość oprószamy mąką gryczaną, dodajemy koncentrat i troszeczkę wody, krótko gotujemy, mieszając.
Przyprawiamy do smaku.
Tofu marynowane podsmażamy na oleju.
Podajemy z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko i koniecznie z surówką.
- 2 marchewki
- pietruszka
- mała cukinia
- garść ugotowanej fasolki szparagowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- mąka gryczana ok.1 łyżka
- kawałek cebuli, ząbek czosmku
- sól, pieprz,bazylia, papryka
- 2 łyżki oleju
Obraną marchewkę i pietruszkę gotujemy na parze.
Cukinię kroimy w plastry i lekko obsmażamy z dwu stron na patelni, pod koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek, marchewkę, pietruszkę i strąki fasoli, dusimy.
Całość oprószamy mąką gryczaną, dodajemy koncentrat i troszeczkę wody, krótko gotujemy, mieszając.
Przyprawiamy do smaku.
Tofu marynowane podsmażamy na oleju.
Podajemy z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko i koniecznie z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz