- szklanka ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego)
- kalafior
- mała cukinia
- garść rodzynek
- kilka orzechów włoskich
- garść fistaszków
- sól, pieprz,sos sojowy
- oliwka,
- sok z cytryny
- oregano
Różyczki kalafiora gotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.
Plastry cukinii przyprawić, dusić do miękkości.
Rodzynki namoczyć we wrzącej wodzie ok.10 min. odsączyć.
Orzechy podprażyć na suchej patelni.
Ugotowany ryż połączyć z kalafiorem, cukinią, rodzynkami i orzechami, wymieszać i przyprawić do smaku.
Przygotować sos z oliwki, soku cytryny i oregano, polać surówkę i delikatnie wymieszać.
- kalafior
- mała cukinia
- garść rodzynek
- kilka orzechów włoskich
- garść fistaszków
- sól, pieprz,sos sojowy
- oliwka,
- sok z cytryny
- oregano
Różyczki kalafiora gotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.
Plastry cukinii przyprawić, dusić do miękkości.
Rodzynki namoczyć we wrzącej wodzie ok.10 min. odsączyć.
Orzechy podprażyć na suchej patelni.
Ugotowany ryż połączyć z kalafiorem, cukinią, rodzynkami i orzechami, wymieszać i przyprawić do smaku.
Przygotować sos z oliwki, soku cytryny i oregano, polać surówkę i delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz