- pół szklanki kaszy jęczmiennej ugotowanej
- szklanka soi ugotowanej i przepuszczonej przez praskę
lub granulatu sojowego
- ok.200 g szpinaku mrożonego
- strąk papryki czerwonej
- pół średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma
-olej
- bułka tarta do panierowania
Kaszę gotujemy na sypko, przyprawiając do smaku.
Jeżeli używamy granulatu sojowego musimy go ugotować. Paprykę i cebulę drobno pokrojoną szklimy na patelni, gdy zmięknie dodajemy szpinak, czosnek i sos sojowy, dusimy i odparowujemy wodę.
Ugotowaną kaszę, soję i szpinak mieszamy, doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy nieduże kotleciki, smażymy na złoty kolor lub pieczemy w piekarniku.
- szklanka soi ugotowanej i przepuszczonej przez praskę
lub granulatu sojowego
- ok.200 g szpinaku mrożonego
- strąk papryki czerwonej
- pół średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma
-olej
- bułka tarta do panierowania
Kaszę gotujemy na sypko, przyprawiając do smaku.
Jeżeli używamy granulatu sojowego musimy go ugotować. Paprykę i cebulę drobno pokrojoną szklimy na patelni, gdy zmięknie dodajemy szpinak, czosnek i sos sojowy, dusimy i odparowujemy wodę.
Ugotowaną kaszę, soję i szpinak mieszamy, doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy nieduże kotleciki, smażymy na złoty kolor lub pieczemy w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz