- marchewka
- mały kawałek pora
- mały kawałek selera
- pół papryki
- łyżka koncentratu
- ząbek czosnku
- łyżka oleju
-sól, pieprz, sos sojowy jasny
Marchewkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek, pora i paprykę drobno pokrój. Tak przygotowane warzywa podduś na patelni kilka minut, aż zmiękną, dodaj koncentrat. Do lekko przestudzonej masy dodaj zmielony w młynku do kawy słonecznik, delikatnie wymieszaj.
Początkowo masa wydaje się sucha ale nie należy nic dolewać, powoli pięknie się połączy.
Z masy formować kotleciki, panierować w bułce lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor.
1 komentarz:
Ciekawy przepis ...Czy filtrujesz wodę w swojej kuchni? Takim prawdziwym filtrem molekularnym z naturalną mineralizacją?
Prześlij komentarz