- 3 łyżki płatków owsianych
- suszona żurawina
- pół kiwi
opcjonalnie:
- rodzynki, słonecznik, orzechy
- 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego lub mleka roślinne
Płatki zmieszane z bakaliami ( taką mieszankę przygotowuję wcześniej w większej ilości i przechowuję w zamykanym słoiku) i żurawiną, zalewam gorącą wodą i odstawiam na 5-8 minut.
Po tym czasie dodaję kawałki kiwi i polewam jogurtem lub mlekiem roślinnym.
Takie połączenia płatków (zawierających żelazo) i kiwi (witaminę C), jest korzystne i pozwoli nam zwiększyć przyswajalność żelaza.
Jeżeli masz problemy z układem trawiennym płatki należy zagotować.
- suszona żurawina
- pół kiwi
opcjonalnie:
- rodzynki, słonecznik, orzechy
- 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego lub mleka roślinne
Płatki zmieszane z bakaliami ( taką mieszankę przygotowuję wcześniej w większej ilości i przechowuję w zamykanym słoiku) i żurawiną, zalewam gorącą wodą i odstawiam na 5-8 minut.
Po tym czasie dodaję kawałki kiwi i polewam jogurtem lub mlekiem roślinnym.
Takie połączenia płatków (zawierających żelazo) i kiwi (witaminę C), jest korzystne i pozwoli nam zwiększyć przyswajalność żelaza.
Jeżeli masz problemy z układem trawiennym płatki należy zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz