Szybki i smaczny deserek
- 2 szklanki mleka roślinnego, może być sojowe
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
może być zmieszana z mąką pszenną i kukurydzianą
- kakao
- cukier ok. dwie łyżki
Szklankę mleka gotujemy z cukrem .W pozostałym mleku dokładnie rozprowadzamy mąkę i kakao. Wlewamy do gotującego się mleka.
Gotujemy 2 minuty , ciągle mieszając.
- 2 szklanki mleka roślinnego, może być sojowe
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
może być zmieszana z mąką pszenną i kukurydzianą
- kakao
- cukier ok. dwie łyżki
Szklankę mleka gotujemy z cukrem .W pozostałym mleku dokładnie rozprowadzamy mąkę i kakao. Wlewamy do gotującego się mleka.
Gotujemy 2 minuty , ciągle mieszając.
2 komentarze:
ale dlaczego roślinne? mleko?
Jadwigo, mleko krowie wbrew ogólnej opinii, nie jest zdrowe dla ludzi, a wręcz szkodzi, ponieważ organizm ludzki nie posiada enzymu jelitowego laktaza i w wieku dorosłym nie trawi laktozy. Dlatego spożywanie go prowadzi do niestrawności,biegunek i wzdęć.
Weganie nie spożywają produktów odzwierzęcych a więc mleka od krowy również. Ale znajdujemy wspaniałe i zdrowe zamienniki: mleko sojowe, kokosowe, migdałowe..., A wapń możemy dostarczyć jedząc orzechy,ziarna, nasiona strączkowe, brokuły.
Prześlij komentarz