sobota, 25 lutego 2012

Sałatka z tofu wędzonym

- tofu wędzone
-  puszka fasolki czerwonej
-   puszka kukurydzy
 -  klika kawałków papryki konserwowej
 - kawałek pora
-  sól, pieprz, papryka
-  kiełki z fasoli mung
sojonez
                                                      lub sos;
                                                       - 2 łyżki oliwy
                                                       - 2 łyżki soku z cytryny
                                                       - mały ząbek czosnku.

 Tofu kroimy  w grubsze paski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę,
pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojony w paski por.
Całość przyprawić do smaku . Wymieszać z sojonezem lub z sosem. Po wierzchu posypać kiełkami .
Wstawić do lodówki na ok. pół godziny





Kiełkuj kiełka!Organizator: vegan_monkey

1 komentarz:

jadwiga pisze...

No to spróbuję
j