- tofu wędzone
- puszka fasolki czerwonej
- puszka kukurydzy
- klika kawałków papryki konserwowej
- kawałek pora
- sól, pieprz, papryka
- kiełki z fasoli mung
- sojonez
lub sos;
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- mały ząbek czosnku.
Tofu kroimy w grubsze paski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę,
pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojony w paski por.
Całość przyprawić do smaku . Wymieszać z sojonezem lub z sosem. Po wierzchu posypać kiełkami .
Wstawić do lodówki na ok. pół godziny
- puszka fasolki czerwonej
- puszka kukurydzy
- klika kawałków papryki konserwowej
- kawałek pora
- sól, pieprz, papryka
- kiełki z fasoli mung
- sojonez
lub sos;
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- mały ząbek czosnku.
Tofu kroimy w grubsze paski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę,
pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojony w paski por.
Całość przyprawić do smaku . Wymieszać z sojonezem lub z sosem. Po wierzchu posypać kiełkami .
Wstawić do lodówki na ok. pół godziny
Organizator: vegan_monkey
1 komentarz:
No to spróbuję
j
Prześlij komentarz