niedziela, 26 sierpnia 2012

Kotlety ze słonecznika



 -  1.5 szklanki ziaren słonecznika
-  3 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
-   marchewka
-  cebula
- ząbek czosnku
-  dwie łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, curry, kolendra


Namoczony ( przez dwie godziny) słonecznik przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Cebulkę i czosnek drobno siekamy i dusimy na patelni (nie rumienić ).
Marchewkę obieramy i zcieramyna tarce o grubych oczkach
Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku, formować kotlety,
 obtaczać w bułce, otrębach  lub w ziarnach, smażyć lub piec na złoty kolor.








2 komentarze:

jadwiga pisze...

ciekawe jak smakuja takie kotlety
j

Madleine pisze...

mmm pyszne i zdrowe :)