- 1 puszka zielonego groszku ( może być własny z działki - ugotowany)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka musztardy
- majeranek ( łyżeczka )
- sól, pieprz, szczypta curry, ulubione przyprawy
Groszek odsączyć, rozgnieść widelcem na jednolitą masę.
Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, oliwę i przyprawy, krótko miksować blenderem.
Podawać z pieczywem i warzywami.
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka musztardy
- majeranek ( łyżeczka )
- sól, pieprz, szczypta curry, ulubione przyprawy
Groszek odsączyć, rozgnieść widelcem na jednolitą masę.
Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, oliwę i przyprawy, krótko miksować blenderem.
Podawać z pieczywem i warzywami.
3 komentarze:
Duuużo lepsza jest z groszku mrożonego.
Spróbuję, spróbuję :)
świeży niestety skończył się :(
Wypróbowałam, fajna opcja do kanapek:)
Prześlij komentarz