Przepisy na wiosenno-świąteczne przekąski, sałatki i ciasta znajdziesz tutaj:
http://weganskie.blogspot.com/2013/03/blog-post_31.html
http://weganskie.blogspot.com/2013/03/czas-pomyslec-o-swietach.html
http://weganskie.blogspot.com/2011/04/weganski-sto-wielkanocny.html
http://weganskie.blogspot.com/2012/03/wielkanoc-tuz-tuz.html
Przepis na zakwas na wielkanocny żurek znajdziesz tutaj
http://weganskie.blogspot.com/2013/03/blog-post_31.html
http://weganskie.blogspot.com/2013/03/czas-pomyslec-o-swietach.html
http://weganskie.blogspot.com/2011/04/weganski-sto-wielkanocny.html
http://weganskie.blogspot.com/2012/03/wielkanoc-tuz-tuz.html
Przepis na zakwas na wielkanocny żurek znajdziesz tutaj
wege-żurek |
mazurek |
4 komentarze:
Bardzo mi się podoba Twój mazurek :) Jak dotąd żadnego nie jadłam :P
Mazurek śliczny
Ja upatrzyłam sobie karpatkę , ale chciałabym ją zrobić z tofu zamiast margaryny i mam pytanie , tofu takie 180g czy 300g (takie i takie można kupić u mnie)? I czy z tofu smakuje gorzej niż z margaryna i jak jest z konsystencją? i jeszcze te tofu mam zmiksować z zimnym budyniem tak?
Margot, karpatka z tofu jest smaczna. Oczywiście tofu naturalne, najpierw trzeba odcedzić jeśli jest potrzeba, następnie miksujemy ( można dodać 1-2 łyżkę dobrego oleju), jak uzyskamy jednolitą masę dodajemy po łyżce budyniu, pod koniec można dodać kilka kropel aromatu waniliowego.
Myślę że 180 g tofu wystarczy,chociaż więcej tofu ok200-250g na pewno poprawi konsystencję i smak. pozdrawiam:)
Dziękuje za odpowiedz , bardzo mnie kusi to ciasto :)
Prześlij komentarz