- pół szklanki kaszy jaglanej
- półtorej szklanki mleka sojowego
- 2- 3 łyżki miodu z mniszka
- sól
- 20 dag truskawek (mogą być mrożone)
- łyżka cukru pudru
granola:
- 3 łyżki płatków owsianych
- łyżka ziaren słonecznika
- łyżka pestek z dyni
- łyżka miodu z mniszka
Granola:
Płatki owsiane z ziarnami i pestkami uprażyć na suchej patelni, dodać miód.
Truskawki umyć, zmiksować z cukrem pudrem.
Kaszę jaglaną przepłukać, ugotować (ok. 20minut) na mleku roslinnym, jeszcze ciepłą zmiksować, dodając połowę truskawkowego przecieru.
Nałożyć do pucharków po łyżce granoli z płatków, na to mus z kaszy, polać truskawkowym przecierem, kolejnie mus i przecier. Na wierzch położyć płatki i owoce.
1 komentarz:
A co z mlekiem sojowym?
Prześlij komentarz