ciasto:
- pół szklanki letniej, przegotowanej wody
- ok półtorej szklanki mąki
- łyżka oleju
- sól
nadzienie:
- śliwki, cukier
Z przesianej mąki i pozostałych składników zagnieść wolne ciasto.
Rozwałkować dość cienko , wykrawać krążki małą szklanką ,
kłaść połówkę śliwki i troszkę cukru , zlepiać brzegi.
Wrzucać partiami na gotującą się , lekko posoloną wodę , gotować 2-3 minuty Po wyjęciu odsączyć na durszlaku.
- pół szklanki letniej, przegotowanej wody
- ok półtorej szklanki mąki
- łyżka oleju
- sól
nadzienie:
- śliwki, cukier
Z przesianej mąki i pozostałych składników zagnieść wolne ciasto.
Rozwałkować dość cienko , wykrawać krążki małą szklanką ,
kłaść połówkę śliwki i troszkę cukru , zlepiać brzegi.
Wrzucać partiami na gotującą się , lekko posoloną wodę , gotować 2-3 minuty Po wyjęciu odsączyć na durszlaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz