porcja na 3-4 kotleciki:
- mały kawałeczek cukinii
- 3 pieczarki
- mały kawałek pora
- kawałeczek papryki
- ząbek czosnku
- 3 łyżki ugotowanych, wystudzonych ziemniaków
- sól, curry, papryka słodka i ostra
- olej
- płatki kukurydziane do panierki
Pieczarki i warzywa drobno kroimy i podsmażamy, intensywnie doprawiając do smaku.
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy do wystudzonych pieczarek i warzyw, łączymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażymy na oleju na złoty kolor z obu strom.
Podajemy z warzywami.
- mały kawałeczek cukinii
- 3 pieczarki
- mały kawałek pora
- kawałeczek papryki
- ząbek czosnku
- 3 łyżki ugotowanych, wystudzonych ziemniaków
- sól, curry, papryka słodka i ostra
- olej
- płatki kukurydziane do panierki
Pieczarki i warzywa drobno kroimy i podsmażamy, intensywnie doprawiając do smaku.
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy do wystudzonych pieczarek i warzyw, łączymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażymy na oleju na złoty kolor z obu strom.
Podajemy z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz